My Blog

My Space

#Toshko

Преди около половин година ми попадна новина за многодетен татко, който живее в село Рударци. Има 4 деца, но майката го е напуснала заради друг мъж, оставяйки всички да се оправят както могат.

Човекът се казва Тошко. Историята му накратко е, че е родом от село Гложене, близо до Козлодуй. Намерили се с жена си и си народили деца, но тя го напуснала оставяйки децата сами в един момент и изобщо без да му каже дори. Така Тошко останал сам да се грижи за 4-те си деца от нея. Човека не ги е оставил за осиновяване, а е решил да си ги гледа и да се грижи за тях. За съжаление няма нито условията, нито възможностите да го прави.

През последната половин година заедно с фейсбук групата Татковците на София, на която съм създадел, успяваме да помагаме на Тошко с каквото можем. Тъй като в групата постовете се губят сред останалите, а и хора извън групата започнаха да ми се обаждат с въпроси относно  начините, по които могат да помогнат, реших да пренеса новините около Тошко тук, за да мога да дам по-широка гласност на проблема му и да може да има абсолютна прозрачност за помощта, която му осигуряваме.

Какви са целите, която аз и хората, които ми помагат гоним относно Тошко.

Краткосрочни – в рамките на следващите 6 месеца искаме:

  1. Да помогнем на Тошко и децата да останат здрави. ИЗПЪЛНЕНО
  2. Гаранция за доброто състояние на семейството на Тошко е самият той. Тошко не трябва да спира да ходи на работа, въпреки трудните условия. Това ще даде възможност да идват доходи и да не разчита изцяло на помощ. Колкото по-добра работа има, толкова повече средства ще влизат в семейството. НЕИЗПЪЛНЕНО – за съжаление не успяваме все още да намерим работа на Тошко. През годината той ходи на три интервюта в частни и държавни компании, но без успех засега.
  3. Децата не трябва да спират да посещават детска градина и училище. Образованието е първи приоритет. Само така ще избегнем попадането на семейтвото в спирала, от която трудно могат да се измъкнат. ИЗПЪЛНЕНО – през цялата 2021 година децата не са спирали да посещават училище и детска градина
  4. Да се изнесат от гаража и да имат нормално жилище с две стаи – ИЗПЪЛНЕНО Тошко вече има осигурена квартира – етаж от къща в гр. Своге, състоящ се от отделни спалня, кухня и хол с още една спалня в него. В квартирата има баня с тоалетна, като към него Тошко ще може да ползва тавана на къщата, половината и мазе и половината двор. Квартирата е предплатена за една година напред.

Средносочно ( в следващите 5 години), искаме да постигнем:
1. Тошко да поднови училище.
2. Децата да не спират да ходят на училище и да поддържат добри оценки

Дългосрочно (в следващите 15 години):

  1. Тошко трябва да завърши поне средно образование
  2. Децата трябва да завършат средно образование с добри оценки и да влязат в университет със стипендия
  3. Тошко трябва да поеме поне 50% от финансите на семейството си

Как можете да помогнете:

Ако искате да помогнете, по-долу е банковата сметка, по която можете да преведете средства:

Получател: Ivaylo Valentinov Ivanov

Банка KBC Bank IBAN: BG95RZBB91551023621029

ОСНОВАНИЕ: Семейството на Тошко

Други начини са револют на номерът ми +359887424989 (rev tag : @ivaylo3vu1)

Всички средства, които получа, ще бъдат използвани за помощ при нужда, като целта е те да намаляват с всяка година, в крайна сметка довеждайки до момента, в който той сам издържа семейството си.

Други начини да се помогне са:

  • Търсим бавачка за децата на Тошко.

Целта тук е да можем да осигурим възможност Тошко да работи по-пълноценно и да изкарва повече средства за семейството си.

  • Не търсим играчки, освен само на празници и то по една на дете. Тошко е получавал огромно количество безполезни боклуци, и няма място за други играчки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *