My Blog

My Space

Политика

Както всеки човек, и аз се интересувам какво се случва с управлението на България.

Вече 18 години, откакто имам право на глас, съм пропуснал да гласувам само веднъж.

Моите политически възгледи са изцяло десни, прогресивни. Като човек възпитан в това, че трябва да направи собствено усилие и да работи в посока да осъществи мечтите си, за мен е важно да има свободен от, или с възможно най-малко регулации пазар, които регулации да са свързани с превенция на монополи и повишаване на конкуренцията.

Правото на човек да избира какво да работи и възможностите и условията да го прави, стига да покаже, че е достатъчно добър за работата, която иска да върши. Тоест да се дават възможности и да се стимулира качествената работа и добавената стойност, новите идеи.

Като компютърен инженер и човек, занимаващ се със софтуеър вече дълго време, изключително силно впечатление ми направи максимата на героят Хауард Старк – бащата на Железният Човек.

Everything is achievable through technology

Всичко е постижимо, чрез технологиите

Тази реплика от едноименният филм от вселената на Марвел се е загнездила в главата ми и не иска да излезе от там.

На практика това е нещо, което аз споделям напълно и вярвам, че технологиите могат да променят живота ни към по-добро. В случая с публичните услуги в България и пряко обвързани с политиката, това е особено важно и днес, сега.

Друго важно нещо, в което съм се убедил – е че образованието и науката трябва да седят на върха на пирамидата с приоритети. Четенето на книги, каквито и да е, високата обща култура вървят ръка за ръка с любопитството, което е генетично заложено в човека и е причината да сме, където сме сега като вид.

В блога си, в тази категория, занапред ще разсъждавам над политически казуси, които ще пречупвам през моята призма, ще се опитвам да давам решения на проблеми, които срещам в ежедневието си, някои от тях ще правя опит и да реализирам.

За всеки избори, ще се опитвам да правя информиран избор на база собствените си разбирания за това какво е важно да се случи и как в България. Ще посочвам всички неща в програмите на партиите или кандидатите за съответните избори, които са ме убедили да (не) гласувам за тях. Първите такива избори ще са парламентарните такива през 2021.

Каня всеки, който има какво да сподели във връзка с това, да го направи под даденият пост, за да се започне дискусия, от която да се роди нещо по-добро като решение, от това, което аз предлагам.