My Blog

My Space

Проблеми и Решения

На изборите за парламент на 5ти Септември 2022 се отбеляза най-ниската избирателна активност в историята на България.

В същото време Национален Статистически Институт извади първи обработени данни от националното преброяване през 2021 година. От което се вижда, че за 10 години България е намаляла с близо 1 милион души.

Проблеми, проблеми, проблеми….

В цялата държава хората не ги интересува кой е на власт, всички плюят по партиите и гледат да изкарат просто следващия ден.

Аз отчасти също съм сред тези хора, макар и до момента да не съм пропускал да гласувам на нито едни избори, за каквото и да било. Това обаче не ми пречи да се замисля, дали аз не бих могъл да се справя по-добре с проблемите, които ежедневно се виждат на всеки ъгъл.

Затова реших тук да списвам проблемите, които са ми правили впечатление и да давам моите решения за тях, така, както аз ги виждам. Ще заснемам и кратки видеа, които ще качвам в Youtube канала си. Така, ако в един момент имам достатъчно съмишленици, можем да се опитаме да се организираме и да подобрим заедно живота около нас, правейки го от народното събрание и/или министерски съвет.

Ето, започвам:

Правосъдие:

06 Октомври 2022г

https://dnes.dir.bg/temida/narocheniyat-za-ekstraditsiya-ivan-tilev-rabotih-v-koltsentar-vseki-mozhe-da-bade-na-moeto-myasto

ПРОБЛЕМ: екстрадирането на Български граждани в чужда държава, за да бъдат съдени там. Това за мен е огромен проблем, за мен означава, че държавата изоставя своите граждани на произвола на съдбата и не се грижи за тях.

РЕШЕНИЕ: Никой Български гражданин не трябва да бъде екстрадиран, за да бъде съден в чужда държава, без значение коя е тя. Българските граждани, ако са на Българска територия трябва да бъдат съдени от Български Съд в случай, че има данни за извършено от тях престъпление. Ако не са на Българска територия, на всеки Български гражданин трябва да се осигури възможност за излежаване на присъдата в България и адекватна защита от Българската държава.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *